25 March 2009

Bicara Dakwah ke-8 2009

Dimaklumkan bahawa Jabatan Pengajian Dakwah dan Kepimpinan (JPDDK), Fakulti Pengajian Islam, UKM akan menganjurkan seminar di atas pada 30 MAC 2009, ISNIN di Bilik Senat, Paras 5, Bangunan Canselori, UKM Bangi.

Antara makalah yang akan dibentangkan oleh saya (bersama rakan penulis lain) pada seminar kali ini ialah sebagaimana butiran berikut:
1.
Urus Tadbir (Governance) Ketenteraan Ayyubi: Satu Kajian Sejarah Pada Zaman Salah al-Din al-Ayyubi, oleh Noorsafuan Che Noh & Ezad Azraai Jamsari
2. Pengurusan Aspek Ekonomi Kerajaan Banu Marin(1215-1465M): Satu Pengamatan Sejarah, oleh Mohamad Zulfazdlee Abul Hassan Ashari, Ezad Azraai Jamsari & Wan Kamal Mujani
3. Aspek Pendidikan Islam di Singapura: Satu Kajian Sejarah, oleh Siti Noorasikin Tumiran & Ezad Azraai Jamsari

Mahasiswa/i amat dialu-alukan untuk menyertai seminar tersebut dan pendaftaran nama boleh dibuat di Kaunter JPDDK, FPI, UKM pada bila-bila masa mulai sekarang. Utuk maklumat lanjut, sila hubungi Pejabat Am JPDDK: 03-8921 5528 atau e-mel: dzuwan@ukm.my (Prof. Madya Dr. Ahmad Redzuwan Mohd Yunus). Rebutlah peluang ini untuk menimba ilmu. Selamat berseminar!!!

"STI: MENJULANG TAMADUN TERBILANG"